Blogging

Hvad er møbler i retro stil?

Mens du måske ofte hører sætningen “Det er så retro!” hvad angår møbler, er det vanskeligt at skelne mellem, hvad det betyder. Udtrykket “retro” er mindre specifikt end andre møbelstilarter som ’skandinavisk design’ eller ’art deco’. Retro har en tendens til at referere til noget, der er kulturelt forældet eller ældet i en stil, der siden er kommet tilbage.

Sådan defineres retro møbler

Retro stil kommer ofte ned på et personligt valg. Det kan være attraktivt for sin egen skyld eller inspirere følelser af nostalgi. Når designere, producenter og kunder taler om retro møbler, refererer de ofte til en møbelstil, der hylder stilarter, der var populære for mange år siden. Retro møbler var nemlig populære i årtierne af 1950’erne, 1960’erne, 1970’erne. For nylig har branchen føjet 80’erne til listen. Du finder måske endda nylavede møbler, der er blevet produceret for at have et retro -look.

Hvad er retro møbler?

Retro stil kan være mange forskellige ting. Det kan have tendenser inden for popkultur, mode, grafisk design, naturressourcer eller aktuelle begivenheder. Det er simpelthen, hvad retro møbler er; det er alt andet end klassisk.

Møbelstilarter gennem årtierne:

1950’erne

1950’erne er det første årti af, hvad de fleste betragter som starten på retro møbler. Møblerne fra dette årti har den voksende indflydelse fra moderne møbler. Ændringen til moderne møbler viste en ændring i stilarter. Møbler blev slankere og slankere med en mere moderne profil. Ud over ændringen af ​​møbelstilen blev belægninger og dekorationer også mere moderne. Stof og tapeter skilte sig ud med fed grafik og lyse mønstre. Endelig begyndte nye materialer at blive brugt til møbler, så det var en tid, hvor der skete meget indenfor design.

1960’erne

Gennem årtierne bragte 1960’ernes tendenser moderne møbler en finurlig stil. Lyse mønstre og dristige farveudbrud var mainstream. 1950’ernes slanke og lave stil var stadig populær, men trendy møbler som for eksempel helstøbte stole var nye innovationer.

1970’erne

En ændring fra slanke til omfangsrige møbler fandt sted i 1970’erne. De daglige slanke stilarter flyttede til en større, mere voluminøs og nærmest klumpet møbelstil. Derudover var farvepaletten domineret af jordfarver, som blev ganske populære i dette årti. Avocadogrønt, høstguld, appelsiner og jordbrune dominerede farvepaletter på møbler og tilhørende indretning.

1980’erne

Med hensyn til 1980’erne så påvirkede art deco meget dekoration stilen. Blågrøn og lilla var de to farver, der var fremtrædende i mange designs, som omfattede mønstre lige fra geometriske til blomster. Spejle og nærmest spejlende møbler, som en skænk eller kommode, var også et tilbagevendende træk ved 1980’ernes møbler.

I en nøddeskal, selvom disse møbler og interiørindretninger var forskellige, falder de alle sammen under paraplyen at være en retro stil. I dag vil du garanteret nikke genkendende, at mange af disse stilarter falder ind i kategorien retro møbler.

Køb retro møbler vs. antikke møbler

For de fleste samlere kan retro møbler betragtes som vintage, men ikke antikke. En almindelig klassifikation for antikke møbler er alt fra 100 år eller ældre. Vintagemøbler betragtes som noget under 100 år gamle og refererer til møbler fremstillet i det 20. århundrede. Disse er naturligvis bare etiketter og har ikke nogen officielle aftalte vilkår fra samlere eller købere.

Autentiske retro møbler kan findes i nogle antikvitetsbutikker, via onlinesælgere eller lokale garagesalg. Hvis du kan finde et garagesalg i et ældre dateret hus eller ejere, der har boet der i lang tid, er der en god chance for, at du støder på nogle møbler i retro stil. Det skønne ved retro er, at det hele er subjektivt. Så det er bare med at gå på jagt, indtil du finder lige præcis de retro møbler, som du bedst kan lide.